

## NANYANG PRIMARY SCHOOL SECOND SEMESTRAL ASSESSMENT 2012

## ENGLISH LANGUAGE

## PRIMARY FOUR

### BOOKLET A: LISTENING

TOTAL TIME: 1 hour 35 minutes

Do not open this booklet until you are told to do so. Follow all instructions carefully. Answer all questions.

Name: (

)

Class: Pr 4 ( )

### SECTION A: PICTURE MATCHING $(4 \times 1 \text{ mark} = 4 \text{ marks})$

Listen carefully to your teacher and choose the picture which matches the statement(s) that he/she is going to read to you. Shade the number of the correct answer (1, 2, 3 or 4) in the Optical Answer Sheet provided.





-







For Sections B and C, please write the answers in this question booklet.

SECTION B: NOTE-TAKING (4 x 1m = 4 marks) Q5 to Q8 is a note-taking test. Q9 is a dictation test.

Each blank in Q5 to Q8 should be filled with one word. As you listen, fill in the blanks with the information given. Listen carefully to the teacher.

	Floral Show			· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Q5.	Venue of show	:		City
Q6.	Location of exhibition hall	:	Level	- <u>-</u>
Q7.	Duration of exhibition	:		days
Q8.	Number of participants from each foreign country	:	-	participants

-\_

### SECTION C: UNSEEN DICTATION (6 marks)

Write out the passage in Q9 in full as you listen to it being read out.

Our school has organised the Floral Show for many years. Last Q9. \_ . - ` \_\_\_\_\_ • . . -. . , --. .. ...... ..... ...... -

> CHECK YOUR ANSWERS CAREFULLY. END OF PAPER



## NANYANG PRIMARY SCHOOL SECOND SEMESTRAL ASSESSMENT 2012

# **ENGLISH LANGUAGE**

## PRIMARY FOUR

### BOOKLET B: LANGUAGE USE AND COMPREHENSION (MULTIPLE CHOICE QUESTIONS)

TOTAL TIME: 1 hour 35 minutes

### **INSTRUCTIONS TO CANDIDATES**

Do not open this booklet until you are told to do so. Follow all instructions carefully. Answer all questions.

Name: ()

Class: Pr 4 ( )

You would have completed questions 1 to 4 from Booklet A: Listening. Continue with the next section, Section D.

#### SECTION D: GRAMMAR (8 x 1 m = 8 marks)

For each question from 5 to 12, four options are given. One of them is the correct answer. Choose the correct answer. Shade the correct oval (1, 2, 3 or 4) on the Optical Answer Sheet (OAS) provided.

5. Mary and I referred to the recipe and baked the strawberry cake \_\_\_\_\_.

.

.

- (1) myself
- (2) herself
- (3) ourselves
- (4) themselves
- 6. Yesterday, I \_\_\_\_\_\_ delighted when my classmate gave me an invitation card to his party.
  - (1) is
  - (2) are
  - (3) was
  - (4) were
- 7. Liming and his brother \_\_\_\_\_\_ punished after their teacher caught them littering.
  - (1) is
  - (2) are
  - (3) was
  - (4) were

8. "Please bring in the shoes. It \_\_\_\_\_ now," Mrs Mariam told her maid.

- (1) rain
- (2) rains
- (3) is raining
- (4) has rained

9. Last year, we \_\_\_\_\_ the zoo before the June holidays started.

- (1) visit –
- (2) visited
- (3) have visited
- (4) were visiting

J

10. \_\_\_\_\_ pupil standing alone in the far corner has received the top prize in the contest.

- (1) This
- (2) That
- (3) These
- (4) Those
- 11. Tommy walks to school every day as it is just \_\_\_\_\_\_ kilometres away from his house.
  - (1) little
  - (2) some
  - (3) a few
  - (4) a lot of

12. Mother came home late from work and had very \_\_\_\_\_\_time to cook dinner.

- (1) little
- (2) some
- (3) many
- (4) much

#### SECTION E: VOCABULARY (6 x 1 m = 6 marks)

For each question from 13 to 18, four options are given. One of them is the correct answer. Choose the correct answer. Shade the correct oval (1, 2, 3 or 4) on the Optical Answer Sheet (OAS).

- 13. When Bala's sister tore his favourite storybook, he was \_\_\_\_\_ and glared at her.
  - (1) terrified
  - (2) annoyed
  - (3) ashamed
  - (4) disarrayed

14. Mrs Wong \_\_\_\_\_\_ up the stairs so as not to disturb her sleeping baby.

- (1) crept
- (2) limped
- (3) strolled
- (4) scurried

15. Mr Tan wished that his sick daughter would \_\_\_\_\_\_ soon.

- (1) cure
- (2) recover
- (3) improve
- (4) discover

16. The \_\_\_\_\_\_ in the stadium applauded when the football match started.

- (1) audience
- (2) onlookers
- (3) witnesses
- (4) spectators

17. Mother collected the \_\_\_\_\_\_ for her cough before going to the pharmacy to buy the medicine.

- (1) record
- (2) description
- (3) prescription
- (4) explanation

18. The teacher was certain that David would win the race as he was a \_\_\_\_\_\_ runner.

- (1) proper
- (2) qualified
- (3) competent
- (4) developed

#### SECTION F: COMPREHENSION (5 x 2 m = 10 marks)

Read the passage carefully and answer the questions that follow. For each question from 19 to 23, four options are given. One of them is the correct answer. Choose the correct answer. Shade the correct oval (1, 2, 3 or 4) on the Optical Answer Sheet (OAS) provided.

The ticking of a clock somewhere in the room was audible to his ears. The thumping of his heart was louder. He was afraid someone would hear him. He stopped and listened. There was no movement anywhere in the room but he could tell where the clock was.

Cautiously, he made his way about in the silent room, growing bolder by the minute. Next, he switched on his torch and shone it around. He was glad he could stop worrying about knocking things down.

"What a mess!" he muttered under his breath. "How could the owners leave their living room in such a mess – books strewn all over the carpet, overturned cups spilling their contents on the table, clothes scattered on the floor ..." he complained. "Well, I'm not for <u>it</u>!" he continued.

With the torch under one arm, he began tidying up the room. When he was done, he looked around the room with pride in his heart. It looked really neat! Before he left, he wrote a note, "Please keep the room as neat as this always!"

While climbing out of the window from which he had entered the house, he smiled to himself. He had done a good job! On the way home, he suddenly realised something. "What an unusual burglar you are, Sam!" he told himself.

4

19. Sam was afraid that someone would hear him, so he stopped and listened

-

.

	(1) (2) (3) (4)	to the beating of his heart for the ticking of the clock for any movement in the room to find out where the clock was	
20.	Hen	noved around the room cautiously because _	
	(1) (2) (3) (4)	it was silent he was becoming bolder he wanted to switch on his torch he did not want to knock things down	
21.	The	word 'it' in Paragraph 3 refers to the owners	· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
	(1) (2) (3) (4)	overturning the cups putting the books on the carpet leaving the living room in a mess scattering the clothes on the floor	
22.	The s	smile showed that Sam	
	(1) (2) (3) (4)	had climbed out of the window managed to get away safely had left a note for the owners was pleased with what he had done	
23.	It fina	illy occurred to Sam that he	- <u> </u>
	(1) (2) (3) (4)	was very good at his work had not switched on the light did not do what he initially intended to had entered the house through the door	

۰.

-

:



### NANYANG PRIMARY SCHOOL SECOND SEMESTRAL ASSESSMENT 2012

## **ENGLISH LANGUAGE**

## PRIMARY FOUR

### BOOKLET C: LANGUAGE USE AND COMPREHENSION (OPEN-ENDED QUESTIONS)

TOTAL TIME: 1 hour 35 minutes

Name: \_\_\_\_\_ ( ) Class : Pr 4 ( )

Parent's Signature:

Booklet A : Listening Comprehension (Note-taking & Unseen Dictation)	/1410
Booklet B : Multiple-choice Questions (including Listening MCQ)	/24.>8
Booklet C : Language Use & Comprehension	/26
Writing	/20
Oral	/16
TOTAL	/100

Any query on marks awarded should be raised by 25 October 2012. We seek your understanding in this matter as any delay in the confirmation of marks will lead to delays in the generation of results.

### SECTION G: GRAMMAR CLOZE (8 X 1m = 8 marks)

Passage 1 Read the passage carefully. Choose the correct word from the words given in the box and write its letter (A to F) in each blank. USE A WORD ONCE ONLY.									
	(A)	her	B)	I	Ċ)	me			
	D)	them	E)	us	F)	we			
Dear Aunt May, Our new neighbour, Mrs Lu, has just moved in. When I go to her place, she would draw beautiful pictures for (24) My sister and I would like to draw like her when (25)grow up. We like (26)as she is very kind to (27) I will introduce her to you. Goodbye! Your beloved niece,									
Sumei									

Passage 2 Read the passage carefully. Underline the correct word from the words given in the brackets.

Exercise is very important for one to have good health. A person

(28) (need / needs) to exercise regularly to keep fit. There (29) (is / are) some simple exercises which anyone can do. Two examples are walking and jogging. Exercise is especially necessary for those who (30) (has / nave) deskbound jobs. However, not everyone (31) (like / likes to exercise. There are people who give the excuse that they do not have the time to exercise.

#### SECTION H: VOCABULARY CLOZE (8 X 1m = 8 marks)

Read the passage carefully. Choose the correct word from the words given in the box and write its letter (A to N) in each blank. The letters 'l' and 'L' have been omitted in order to avoid confusion during marking. Each word can be used once only.

(A) ability	(B) advised	(C) appeared	(D) begged
(E) challenged	(F) defeat	(G) emerged	(H) endure
(J) pace	(K) pleaded	(M) reason	(N) suggested

At dinner time, Dawei (36) \_\_\_\_\_ his mother to see who was faster at eating. Dawei was confident of winning as he doubted his mother's (37) \_\_\_\_\_ to beat him.

However, his mother won. Dawei cried and refused to accept (38)\_\_\_\_\_\_ To please him, his mother allowed him to win when they played again.

In school, Dawei was last in everything he did! Do you know what the

(39) was? Nobody wanted to give in to him.

SECTION I: COMPREHENSION ( 5 X 2m = 10 marks ) Read the passage carefully and answer the questions that follow.

Jane was a diligent girl and had been top in class for the past few years. However, she did not like to assist her parents in the housework. Although her parents had sufficient funds to hire a maid, they dismissed the idea as they wanted their daughter to be independent. Hence, Jane had to perform certain household chores especially on weekends.

One Saturday, before Mrs Li went out, she reminded her daughter to bring in the clothes if it rained. Trying to concentrate on an interesting book, Jane merely nodded without actually listening to her mother's instruction.

"The sky is overcast, so it will definitely rain later. Don't forget what I said!" reminded Mrs Li and she went out.

Soon, Mrs Li's prediction came true, yet Jane continued reading her book. Suddenly, Jane remembered the instruction given by her mother. She scrambled hurriedly to the window to bring in the clothes. To her horror, she realised that her costume for that night's Halloween Party at Tina's house was also wet. She had to be dressed in half an hour if she wanted to attend the party.

"Jane!" Mrs Li's angry voice thundered. Jane turned around sheepishly at the sound of her mother's voice.

"I will not punish you. Not being able to attend the party will be punishment enough," Mrs Li said firmly.

Jane had a lump in her throat. She promised never to make the same mistake again.

\_

Why did Jane's parents not hire a maid? What was the 'instruction' Jane remembered in Paragraph 4?	
What was the 'instruction' Jane remembered in Paragraph 4?	
What was the 'instruction' Jane remembered in Paragraph 4?	
Explain clearly how Jane was punished in the end.	
Which sentence in the passage tells you that Jane was about to cry?	

.

.

CHECK YOUR WORK CAREFULLY END OF PAPER

.

#### EXAM PAPER 2012

SCHOOL : NANYANG SUBJECT : PRIMARY 4 ENGLISH

TERM : SA2

Q1	Q2	Q3	Q4	Q5	Q6	Q7	Q8	Q9	Q10	Q11	Q12	Q13	Q14	Q15	Q16	Q17
				3	3	4	3	2	2	3	1	2	1	2	4	3
Q18 3	Q18 Q19 Q20 Q21 Q22 Q23 Q24 Q25 Q26 Q27   3 3 4 3 C F A E															
28)needs 29)are				9	30)have			31)likes 3		32)	к	33	)N			
34	נ(	3	5)G	3	36)E		37)A		38)	F	39)	)M				

40)She did not like to do homework.

41)They wanted Jane to be independent.

42)Jane had to bring in the clothes it rained.

43)She was not able to attend the party.

44)The sentence is "Jane had a lump in her throat".

т

.

· · · · · ·

·

\_ <del>\_</del> \_ .

• • • \_

-